Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SUSAMLI SOMON BALIĞI
#1
SUSAMLI SOMON BALIĞI

2 KİŞİLİK

GEREKLİ MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
180 gr. somon fileto,
1 yemek kaşığı hardal,
1 yemek kaşığı agave şurubu,
1/2 çay kaşığı balzamik sirke  veya elma sirkesi,
1/4 çay kaşığı acı pul biber,
1/4 çay kaşığı susam yağı,
1/2 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen (isteğe bağlı)

[Resim: SUSAMLI-SOMON-BALI%C4%9EI.jpg]

TAZE FASULYE İÇİN:

50 gr. taze fasulye, ayıklanmış,
4 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu,
1 yemek kaşığı ezilmiş arpacık soğanı,
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1  yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı hardal,
1/4 çay kaşığı tuz ve taze çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI

  1. Fırını 250 derecede ısıtın.
  2. Bir fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve zeytinyağı ile yağlayın.
  3. Somon balıklarını derileri aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  4. Büyük bir kâsede, hardal, agave şurubu, sirke, pul biber, susam yağı ve fesleğeni karıştınn. Karışımı somonun üzerine dökün. 10 dakika ya da somon balığının iç sıcaklığı 70 derece olana kadar fırınlayın. 
    TAZE FASULYE İÇİN:
    1. Geniş bir sote tavasına 2,5 cm. yüksekliğinde su koyun ve suyu kaynatın. Taze fasulyeleri ekleyin ve hafif kararana kadar, yaklaşık 2-3 dakika kaynatın. Daha sonra tavayı ocaktan alın ve biraz ılımasını bekleyin.
    2. Dereotu, arpacık soğanı, zeytinyağı, limon suyu, hardaj, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın. Sıcak taze fasulyeyi sosa ekleyin ve karıştırın. 5 dakika dinlendirip servis edin.
  5.  
Püf Noktası:Balığınızın pişip pişmediğini anlamanın en kolay yolu, balığın etili kısmının içine bir bıçağın ucunu batırıp, sonra bıçağı dilinize değdirmektir. Eğer bıçak sıcaksa balığınız hazır demektir.
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi