Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TARHANA ÇORBASI
#1
TARHANA ÇORBASI

6 porsiyon,6 Kişilik

1 cam bardak  kurutulmuş tarhana (tarhana), 
8 bardak et suyu,
150 gr. Kıyılmış et yada kıyma, 
6 çorba kaşığı Margarin, 
2 orta boy domates veya
2 yemek kaşığı domates salçası,
2 çay kaşığı tuz, 
6 dilim ekmek


[Resim: TARHANA-%C3%87ORBASI-EYASAMREHBER%C4%B0.jpg]

Margarinin yarısını büyük bir tencerede eritin. Kıyılmış et ilave edin ve zaman zaman karıştırarak dibini tutmaması için dikkatlice pişirin. Soyulmuş ve kıyılmış domatesler veya domates salçası ekleyin. 15 dakika pişirin.
Et suyu ve kurutulmuş tarhanayı ekleyin. İyice karıştırın ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. 10 dakika boyunca kaynatın enson olarakta ,3 çorba kaşığı margarinde kızartılmış kıyılmış ekmek ile servis yapın.
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi